MP stödjer Yimby om Gårda

Gårdafrågan har länge varit en kvarnsten runt halsen på Miljöpartiet i Göteborg. Efter att miljöpartisten Jimmy Sand återigen tagit upp Gårdafrågan på sin blogg Du gröna nya värld hörde partiets starka kvinna Kia Andreasson av sig i en kommentar med ett mycket glädjande besked:

Enligt våra ledamöter i Byggnadsnämnden har de fått beskedet av tjänstemännen att planerna som Yimby presenterat är genomförbara, rent praktiskt. Vår bedömning är att planerna är förenliga med de utgångspunkter som vi har med frågetecken för ekonomin. Efter detta besked från SBK vi är beredda att gå vidare med Yimbys förslag och se om vi kan få ekonomi i det som inkluderar upprustning av de icke exponerade husen till en god livsmiljö.

Miljöpartiet ställer sig alltså bakom YimbyGBG:s förslag! YimbyGBG:s förslag innebär i korthet att inga byggnader i området rivs utan att eventuella parkeringsgarage byggs på impedimentmark. Befintliga byggnader ska alltså tas tillvara och Gårda kan utvecklas till en levande, spännande blandstad.

Det här är naturligtvis oerhört glädjande besked. Förhoppningsvis är hela det rödgröna laget med på detta strategiskt kloka beslut. Vi väntar därför på bekräftelse från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det finns nämligen vissa outredda frågor:

1. Ställer S och V upp på Miljöpartiets linje att följa YimbyGBG:s förslag för Södra Gårda?

2. Södra Gårda väster om Fabriksgatan är skyddat av riksintresset för kulturmiljö, det är en unik kulturhistorisk miljö. MP vill inte riva utan istället bevara och utveckla. Vad vill S och V göra - riva eller bevara och utveckla?


Relaterat: Mothugg Miljöpartiet går på Yimbys linje

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer

  1. maste kolla:)

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Det länkade inlägget på "Du gröna nya värld" om Gårda finns numerahär.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes