Riksbyggeri på 2000-taletIdag skriver jag på GP Debatt och Yimby om smartare förtätning. Anledningen är byggplanerna för Älvsborgsbron som snart ska ses över av Byggnadsnämnden. Daniel Swedin skriver dessutom klokt idag i Aftonbladet om den onödiga bostadsbristen. Han är trevlig nog att referera min rapport "En radikal och progressiv stadspolitik - en provisorisk utopi".

Min förhoppning är att vi socialdemokrater vågar ta tag i stadspolitiken på allvar. Här finns alla förutsättningar för det Jan Wiklund kallat "riksbyggeri", dvs. just det progressiva samhällsbyggande som grundlade den socialdemokratiska hegemonin under 1900-talet. Nu är det dags att bygga landet för ett nytt århundrade.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer

  1. Tack för omnämnandet. Men glöm inte att 30-talets reformpolitik hade som förutsättning världens mest militanta och välorganiserade arbetarrörelse som strejkade mer än någon annan under hela 20-talet. Systemkritiska folkrörelser och reformistisk politik betingar varandra. Och då får man väl saga att det ser mörkt ut?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes