God Morgan

Morgan Johansson, som alltid klok och välartikulerad, varnar idag för det aggressiva religiösa flummeriets utbredning inom EU. Tillsammans med Christer Sturmark (ordf. i Humanisterna) diskuterar han den rapport som idag avhandlas av Europarådet där en oroande utveckling beskrivs. De religiösa mörkermännen vill ersätta upplyst och rationell diskursbildning med dogmatiska fördomar.

De som av någon personlig anledning väljer att tro på Gud, Allah, Jultomten, Kosmoskatten eller Gammelsmurfen, har naturligtvis rätt att göra det. Man får vara irrationell och tossig, det är faktiskt helt OK. Det är till och med OK att gå runt och missionera sin absurda idé. Jag, som ateist, blir faktiskt inte "kränkt" av att någon ringer på min dörr och frågar om jag mött Jesus. Jag skulle kunna säga att jag inte haft den förmånen eftersom jag aldrig jobbat inom psykiatrin men det gör jag inte. Har jag tid förklarar jag istället i vänlig ton mitt eget ställningstagande och önskar dem lycka till i livet.

Läs mer om ateism här...


andra bloggar, om: , , , , ,

Kommentarer

  1. Hej Johannes!

    Nu tycker jag att du är lite väl hård mot troende...

    SvaraRadera
  2. Ja, det var jag nog... Mitt inlägg var riktat mot den arroganta och lättkränkta irrationalism som ofta blir resultatet av att göra politik av privata, andliga upplevelser. Jag kunde tydliggjort att jag inte avsåg de troende som accepterar sin tros subjektiva begränsningar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes