En radikal och progressiv stadspolitikPå måndag är det släpp för min rapport på Arena Idé: En radikal och progressiv stadspolitik

Den beskriver kortfattat och översiktligt bakgrunden till vår nuvarande stadspolitiska situation, lyfter fram tre centrala och särskilt problematiska stadspolitiska områden (bostadsbrist, segregation och miljöförstöring) och listar ett antal konkreta utgångspunkter för en radikal och progressiv stadspolitik.

Det här är den första rapporten i en serie på Arena Idé som heter Ny Tid, vars syfte är att befrämja en radikal och progressiv idéutveckling inom olika politikområden.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Fantastiskt! Nu rör det äntligen på sig.

  SvaraRadera
 2. Hej! En ren fröjd att läsa! Varför syns och märks du inte mer i den här debatten - Om Socialdemokraterna varit av samma åsikt som dig hade det inte varit någon tvekan om vem jag röstat på!

  SvaraRadera
 3. Den länkar vi till från Alternativ Stad.

  Ibland blir det förstås lite väl abstrakt och svårt att skilja från det du inte önskar. Lite "vi är för allt som är bra och mot allt som är dåligt". Men det kanske klarnar i den följande debatten.

  Jag skulle dock ha önskat en tydligare markering av kärnan - att det vi behöver mer av är närhet, en närhet som omfattar hela staden, och ett avståndstagande från såväl det resursmässigt orimliga rörlighetskravet som närheten tolkad som grannskapsenhet. Såvitt jag förstår ryms allt inom detta, kampen mot både segregation och miljöförstöring.

  SvaraRadera
 4. @ jan: Ledsen att det tog sådan tid att okeja kommentaren.

  Intressanta synpunkter, men jag förstår inte riktigt vad du menar: Vad är det som är svårt att skilja åt i texten?

  Håller med om närhets-tanken - Alternativ Stad har skrivit mkt bra om det, borde haft med er på ngt sätt i texten, får bli nästa gång...

  SvaraRadera
 5. Tack för YIMBY-länken.
  Du har mycket bra åsikter, därför får du nu äran att bli den första (S)-bloggare jag följer stadigt ;-)

  Tillsammans kanske vi kan hitta på något spännande över blockgränserna kring valet?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes