Kom igen Carin!

Idag presenterar nya stadsbyggnadsrådet Kristina Alvendal utgångspunkterna för arbetet med den nya översiktsplanen i Stockholm. Alvendal förvaltar på ett utmärkt sätt arvet från Mikael Söderlund och argumenterar klart och tydligt för att Stockholm ska växa med mer tät blandstad. Det är alldeles förträffligt och en förutsättning för att Stockholm ska bli en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stad. Så socialdemokrat jag är kan jag inte annat än applådera Alvendals utspel.

Vad som är obegripligt är att Carin Jämtin och gänget inte sett denna fråga tidigare och kraftfullt tagit initiativet. Det är ju världens bekvämaste politiska fråga, det är bara att gå in och ta för sig. Den dag Stockholms sossar verkligen gör den täta blandstaden till sin idé kommer man också att ha smashläge på moderaterna. Trots allt fagert tal om blandstad sitter moderaterna nämligen ohjälpligt fast i bilträsket. De saknar också fullständigt en idé för social blandning och utan det blir det ingen verklig blandstad.

Så kom igen Carin, ta över den här frågan nu!

Lästips: YimbyGBG

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer

  1. Kan inte annat än helt hålla med. Det här en fråga som (s) borde åtminstone hålla jämna steg med (m) för som jag ser det är ju det en fråga som verkligen fungerar väl ihop med (s) grundvärderingar. Minska segregeringen, öka möjligheten för "vanligt folk" att bo i innerstadsmiljö om de så vill - inte tvinga arbetarklassen ut i trista betong-enklaver utanför stan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes