Artikel i Fria tidningen

Fria tidningen har en serie om stadsplanering där tidigare Joakim Forsemalm (etnolog), Catharina Thörn (sociolog) och Anders Gardebring från YimbySTHLM skrivit intressanta artiklar. Idag publiceras en text av mig, som representant för YimbyGBG. Det enda som är lite tråkigt är ett av redaktionens bildval (inkl. bildtext), som ytterligare förstärker stigmatiseringen av miljonprogramsområden som Bergsjön. Det var definitivt inte poängen med min text. Tvärtom, det är absolut nödvändigt att överbrygga dikotomiseringen mellan innerstad och ytterstad, förslagsvis genom att bygga urbant.

Texten är nu nätad...

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Sorry. Det var inte min avsikt att stigmatisera Bergsjön, även om jag kan förstå att det framstår som så.

  Hoppas du kan godta min ursäkt.

  SvaraRadera
 2. @ jimpan: Jag tänker inte godta din ursäkt, för det finns inget att be om ursäkt för. Jag är glad och stolt över att jag fick möjlighet att vara med i Fria Tidningen. :)

  Jag kände bara att det var nödvändigt att förtydliga vad som var (och inte var) min poäng med artikeln.

  Det vanligaste kritiken man får höra när man försvarar tät blandstad är nämligen just att man stigmatiserar miljonprogrammet (alternativt att man ikoniserar medelklassliv). Jag försöker därför alltid vara tydlig med att det inte handlar om att svartmåla förorten (eller skönmåla medelklassen). Dystra bilder på skivhus i granskog är ett big no-no lär man sig snabbt...

  Den vanliga läsaren skiljer inte heller på redaktionens text och artikelförfattarens text (ett vanligt problem vid rubriksättning tex). Så för att förekomma kritiken lade jag in den där brasklappen.

  Ha det bra och fortsätt att blogga för guds skull!

  j.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes