Urbanism 4 dummies

Det finns en del som tycker det här med stadsplanering och urbanitet är komplicerat och svårt att få grepp om. Det är inget att skämmas för. De flesta professionella som arbetat med arkitektur och planering under 1900-talet har inte heller förstått det...

De som känner sig osäkra på vad som utmärker en urban miljö (och gillar amerikansk indie) bör ta sig en titt på den här sköna filmen:

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer

  1. det är synd att många ofta vill förenkla arkitektur och stadsplanering till att antingen handla om planestetik eller politik. det intressanta med arkitektur är att det handlar om estetik, teknik, socialism, ekonomi och politik. men det är även detta som gör det så oerhört svårt att arbeta med i själva praktiken. det är enkelt att tycka till om det om man inte är beroende av de faktiska konsekvenser och sammandrabbningar av olika intessen. mer intressant är det när man måste finna lösningar på denna komplexitet inifrån.

    /anders

    SvaraRadera
  2. @ anders: jag håller verkligen med dig och därför är det också viktigt att man försöker diskutera de här frågorna utifrån en mängd perspektiv och "diskursnivåer" (även vi som inte är experter).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes