Skrämselchock

Många lade säkert märke till pensionerade professorn Stig Hadenius inlägg igår om namnpublicering. Hadenius, som tidigare bara behövde knäppa med fingrarna för att komma in på DN Debatt, måste numera ta till storsläggan för att komma fram. Den märkliga och obehagligt populistiska texten har redan dissekerats i andra sammanhang, men jag vill gärna sätta fokus på två meningar som jag tycker är talande:

Kanske hade Englas mamma inte låtit sin dotter cykla ensam även om det var ljus eftermiddag och de båda hade mobilkontakt? Bara de vetat om faran.

Jag kan hjälpa Hadenius att skrämma upp landets föräldrar ytterligare. Över hela vårt land finns det människor som misstänkts eller dömts för vålds- och sexualbrott. Nu vet ni om faran. Släpper ni barnen ur sikte en enda minut kan vad som helst hända. Det räcker inte att övervaka dem med mobiltelefon, ni måste ständigt ha dem under uppsikt. Men låt mig skrämma upp er lite till. För även om ni kontrollerar varje steg de tar så kan ändå vad som helst hända. En mördare kan överfalla och döda er när som helst. Blixten kan slå ned i er när som helst. Ni kan få en hjärtattack när som helst. Vad som helst kan hända när som helst.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer

 1. Nej, du har förstås helt rätt. Och det är rätt tråkigt och otäckt att se hur det som hänt Engla utnyttjas av övervakningsivrare, och hur det tyvärr också får genomslag på många håll.

  //Catti

  SvaraRadera
 2. Ja, jag reagerade också på de där meningarna...hur konstiga som helst, faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt. Hadenius text var mycket märklig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes