Fri skola?

Det privata gymnasiet IT College of Sweden i Stockholm har hamnat i blåsväder. Även Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Preisz är kritisk. Framför allt mot att skolan inte tecknat kollektivavtal och att skattepengar går till att finansiera den kritiserade verksamheten.

- Det som beskrivs är en skola där snöd vinning står i centrum och där man försöker åstadkomma en skola med lägre kvalitet, säger Eva-Lis Preisz.

Det hela började rullas upp efter en uppmärksammad incident med en knivskärning. Skolan har haft liknande problem förut.

Ägare är företaget Alfamation AB, vars VD är ensam aktieägare. Läsåret 2004/05 tog VD ut en miljon kronor i aktieutdelning.

Friskolesystemet har uppenbarligen både vinnare och förlorare.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

 1. Gammal skåpmat. Exakt samma filosofi gäller på Cybergymnasiets skolor runt om i Sverige. Så här ser det ut i väldigt många skolor idag. Skandalöst är att alla tycks blunda, år efter år.

  SvaraRadera
 2. Alltså det var ju Göra Persson som öppnade upp för detta när han kommunaliserade skolan. Det kommer jag aldrig att förlåta.

  SvaraRadera
 3. @ anonym 2 (kan ni inte hitta på alias, please): Det är bekvämt att skylla på GP, men ärligare att säga att det var S som gjorde det. Personligen lutar jag åt att man borde förstatliga skolan, men jag är alldeles för dåligt insatt i den frågan.

  SvaraRadera
 4. I riksdagen är det bara V som insett att en skola inte är ett företag. Alliansen o MP o numera även S gillar visst att se marknadskrafternas förödande framfart inom skolväsendet.

  SvaraRadera
 5. IT College klarar inte av kraven.
  Syftet med skolan är nog gott och flera lärare säkert duktiga ,men detta är en skola med förlamad personal som bara väntar på rektorns beslut.Kommunikationen med elever och föräldrar fungerar inte tillfredställande. De som får betala är eleverna!

  SvaraRadera
 6. Förstatliga skolan och stoppa nyetableringen av privat drivna skolor. Vi vet från Stockholm att dessa ökar segregationen.

  SvaraRadera
 7. Att även Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Preisz är kitisk är inte så konstigt - speciellt i det ordvalet hon använder "OM det stämmer" Vilket det tydligen fortfarande inte finns fog för.

  anonym: Hur vet du att inte skolan klarar kraven?

  "men detta är en skola med förlamad personal som bara väntar på rektorns beslut.Kommunikationen med elever och föräldrar fungerar inte tillfredställande"

  Var har du fått den informationen?
  Varför inte kolla lite info innan du uttalar dig? http://siris.skolverket.se/pls/portal/docs/PAGE/SIRIS/INSPEKTIONSDOKUMENT/INSPEKTION_SKOLOR_ENHETER_2006/INSPEKTION_SKOLOR_ENHETER_2006_RS/INTERNATIONAL%20IT%20COLLEGE.PDF

  Bland annat kan man läsa:
  "På de nationella proven i både engelska A och engelska B presterade skolans
  elever markant bättre än riksgenomsnittet för samtliga elever." Ops....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes