Stoppafralagen.nu

Kampanjsidan mot FRA-lagen - stoppafralagen.nu - är väl värd ett besök. Där finns mycket information om vad regeringens proposition innebär för integritet och rättsstatlighet i vår demokrati. Det finns också länkar till alla de remissinstanser, politiska partier (s, v, mp) och andra intresseorganisationer som avvisat förslaget. Internet är fantastiskt, det är lätt att få tag på information och kommunicera, och för oss som lever i en demokrati är det för det mesta helt ofarligt. Så passa på nu innan tisdag!

Läs mer här: PM1 PM2 PM3 PM4 PM5 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 DN7 DN8 DN9 DN10 DN11 DN12 AB1 AB2 EXP1

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

 1. De kriminella ser till att kryptera sin trafik i vilket fall så de enda som kan drabbas av denna "storebrors" lag är vanliga skötsamma medborgare. Säg NEJ till denna typ av frihetsinkränkning.

  /Örjan

  SvaraRadera
 2. Den ökade avlyssningen och övervakningen legitimerar samhällsomstörtande verksamhet.

  Maktutövning i ett samhälle som avvecklar det lilla inflytande folket ändå har, är inte legitimt.

  Avveckla FRA.

  SvaraRadera
 3. Känner mig penetrerad.
  Obehaglig känsla.
  Det här kommer definitivt öka krypteringstrafiken för många, så man är tvungen att satsa på större resurser som ska avkryptera innehållet, vilket kommer kosta oss ännu mer skattepengar.

  Bara en tanke.

  Nej till frihetskränkning.
  Moderaterna och många partier ligger inte bra till, till nästa val, kan jag lova.

  SvaraRadera
 4. Synd då att det var sossarna som initierade det hela från början när de var vid makten. De enda två partier som varit konsekvent mot förslaget i dess ursprungliga s-märkta version och nu det modifierade alliansmärkta förslaget är och var v och mp.

  SvaraRadera
 5. Att FRA-förslaget från början är en s-skapelse gör väl inte att vi sossar inte får kritisera det? Att vara sosse är inte att vara Bodström. Så det så.

  SvaraRadera
 6. Tyvärr har socialdemokraterna inte avvisat förslaget. Det är från början ett socialdemokratiskt förslag. Det som det handlar om är en del detaljfrågor där socialdemokratin menar att vissa rättssäkerhetsaspekter inte har tillgodosetts. Det är naturligtvis utmärkt att socialdemokratin önskar mer kontrollmekanismer, men det är i slutändan i huvudsak kosmetika. Skit är skit, om så lagd i en fin förpackinng....
  De enda partier som konsekvent varit mot är vänsterpartiet och miljöpartiet. För mig som liberal smärtar det naturligtvis att inte ens centerpartiet gått emot (även om jag hyser hopp om att det finns ledamöter från centerpartiet och folkpartiet som vågar trotsa partipiskan).

  Vad jag menar är att vi inte får låta den här frågan bli partipolitik. Båda sidor säger ja till principen, varför vi måste arbeta utanför blockpolitiken här.

  SvaraRadera
 7. Det stämmer ju att det ligger ett s-förslag bakom det nuvarande borgerliga förslaget. Det är möjligtvis lika dåligt - jag har inte satt mig in i det (men jag litar på kloka sossar som catti). De remisser jag läst (via stoppafralagen.nu) och refererar till i inlägget gäller det aktuella, det som man snart fattar beslut om.

  SvaraRadera
 8. ...och jag vill tillägga att det inte var min avsikt att göra någon sorts partipolitisk poäng av att s avvisat det aktuella förslaget. På stoppafralagen.nu återges bakgrunden till s ställningstagande med all önskvärd tydlighet.

  SvaraRadera
 9. Dagens riksdagsdebatt var ju rena teatern. Stackars Federley som gråter (sic)? För vad? För att han förstod att demokrati går ut på att representera väljarna? För att man måste stå för det man tror på? Och Birgitta Ohlsson (fp) som bara för några dagar sedan sa att hon skulle avstå från att rösta! Så mycket var hennes engagemang värt!

  Självklart skulle det sluta så här - högeralliansen hade aldrig vågat baxa igenom detta. Det hade slutat med storslam för miljöpartiet i EU-valet 2009 bland annat. Men ju mer jag läst på om detta (tack Johannes förresten för att du gjort mig till en evig fiende till Bodström genom dina eminenta länkar), och jag har glädjen att meddela att jag i dag har ansökt om medlemsskap i Miljöpartiet!

  SvaraRadera
 10. @ nybliven miljöpartist: Bra, fler medborgare borde engagera sig politiskt. Det är avgörande för vår demokrati.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes