Multitasking

Det känns väldigt befriande att de flesta Socialdemokrater nu släppt den märkliga idén att man bara kan prata om en sak åt gången. Vi kan ju prata om t.ex. tillväxt, skattesystem, inkomststatistik och chevrelasagne - parallellt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Socialdemokrater knows multitasking.

Därför gör det inget att de närmsta månaderna kommer att vara fulla med spekulationer om vem som ska bli ny partiledare (vilket ju är jättespännande). Karin Pettersson varnar för att välja en kompromisskandidat. Jag tror hon har helt rätt. Det är ett knivigt läge, men det är just då man måste våga friskt.

Det börjar också så sakteliga dyka upp fler namn att välja på. Aftonbladet lyfter bl.a. fram två göteborgare - Leif Pagrotsky och Anna Johansson - som bubblare till partiledarposten och jag ska erkänna att jag tror såväl Leif som Anna skulle göra ett väldigt bra jobb som partiordförande.

I likhet med HBT-sossen har jag den senaste tiden allt oftare hört Lena Sommestads namn nämnas. Inte minst i min egen förening, Tjänstemännen, är det många som lyft fram henne. Ikväll har vi medlemsmöte med Anneli Hulthén (som själv nämns i spekulationerna...) inför extrakongressen, det ska bli spännande att höra vad hon tycker om Sommestad. Det verkar vara en Lena-våg på gång i partiet, vi får se hur det utvecklas framöver.

En sak är i alla fall klar. Hon har den överlägset bästa kampanjlåten... :)Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

  1. Röstade på Socialdemokraterna i senaste valet och har så gjort i flera gånger tidigare! Senaste valet fick de min röst för att jag anser att Alliansen har rivit ner vad som tagit många år att bygga upp och för att jag är allvarligt orolig för framtiden med Alliansen vid makten! Det handlade inte om att förtroendet för de rödgröna stod på topp, var nog för mig ett val för det minst onda! Lyssnar man på snacket mellan jobbarna på golvet måste ALLA de gamla uvarna ut från maktpositioner inom Socialdemokraterna, de kan möjligtvis ha en rådgivande funktion men inget mer! Många av dem har för mycket i bagaget för att vara trovärdiga när de säger sig representera oss "vanliga" arbetare! Det samma gäller LO`s Wanja, det är för många inom både partiet och LO som säger en sak offentligt och sedan gör det motsatta i skymundan för egen vinnings skull! Det får vara slut med det om förtroendet skall återfås! Vi behöver inte heller ett Socialdemokratiskt parti som försöker vara Moderater light! Vi behöver verkligen INTE ytterligare ett högerparti, det finns redan för många av den varan! Då kan vi lika gärna rösta på originalet! Det MÅSTE in nytt friskt blod i partiet, människor som vill bygga ett bra samhälle för ALLA i landet boende människor, även för dem som drabbats av sjukdom eller skada! Människor som inte vill till maktens köttgrytor för att sko sig själva utan för att de har visioner om ett samhälle där alla får plats! Tycker faktiskt att ni får skärpa er rejält om ni inte sätter de svagas rätt till ett rimligt liv före allt annat och förnya partiet så att det blir ett bra alternativ till Alliansen, ett alternativ som flertalet kan ställa sig bakom! Det finns tusen och åter tusen medborgare där ute som behöver en annan politik innan de går under! Partiet måste förnyas och bedriva lite mera vänsterpolitik! Så sluta knäböja nyliberalismens altare och låt Alliansen leka på sin planhalva så spelar vi på våran för att bygga ett bättre Sverige där alla får plats! Ett rejält reningsbad av partiet och en lutning till vänster är det enda som får mig att lägga min röst på er igen! Så om det nu pågår en maktstrid inom partiet och fokus för ledande inom partiet är att sträva efter egen makt istället för låta partiet gå igenom ett välbehövligt reningsbad och släppa fram yngre människor utan skelett in garderoben, ja då får ni inte min röst 2014 då blir det V som får den istället!

    Som partiledare är Lena Sommestad det bästa alternativet! Även Veronica Palm bör ingå i den allra översta toppen av partiledning!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes