En vanlig ovanlig hjälte

Barbro Jönsson är onekligen en hjälte. En av alla dessa vanliga ovanliga människor som upprätthåller vår civilisation. För det är viktigt att komma ihåg att vår civilisation inte är något självklart eller givet, som består oavsett vad vi gör, utan en samlad handling som vi måste återupprepa varje dag. Vissa av oss tar ansvar för denna civilisation, andra hänger bara på och ett fåtal bekämpar den aktivt. Att vi måste stå emot detta fåtal är vi nog alla överens om. För att citera Jönsson: "Det enda sättet att tvinga tillbaka grupperingen är att visa att alla vi andra står eniga, och att ingen av dem som drabbats står ensam."

När det är stor dramatik på gång är frestelsen stor att hugga till med drastiska åtgärder bara för att visa "att man gör något". Det är populism. Därför vill jag faktiskt ge Beatrice Ask en eloge för att hon tillåter sig att tänka efter och inte hals över huvud inrättar ett svenskt FBI eller gör något annat mediemässigt och "handlingskraftigt". Vi får se hur länge hon står emot medielogiken.

andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

  1. Det är för liten avskräckning att sitta i svenskt fängelse, åtminstone för dem som kommer från andra länder. Därför bör fängelserna konkurrensutsättas. Låt fängelser i det land som kräver minst betalt få ta hand om dömda som tillhör den organiserade brottsligheten.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes