Erik - le Smooth Operator - Åsbrink

Hörde precis att Erik Åsbrink tar över Efraimssons jobb och hey, jag är den förste att framhålla vikten av att skilja på privata och offentliga roller, men det här känns ju lite... märkligt. Det är klart att man ska kunna arbeta som statstjänsteman även om man inte som medborgare har röstat fram regeringen. Det vore ju bisarrt annars. Men samtidigt känns det hela en aning... märkligt. Vem Åsbrink är gift med ska naturligtvis inte heller spela någon roll. Det tillhör ju privatlivet och det vore naturligtvis orimligt att blanda ihop det med uppdraget. Men trots allt framstår allting som en smula... märkligt.

Nej, jag får ingen rätsida på det här. Att sakna fingerspitzgefühl är ju inget brott och egentligen borde man kanske vara glad att regeringen valde en sosse och inte en moderat, men som sagt, det känns lite... märkligt.

Andra bloggar, om: , , , ,

Kommentarer

 1. Åsbrink blir inte en vanlig statstjänsteman utan han besitter som ordförande en politisk post.

  SvaraRadera
 2. Ja ... alltså ... du vet, Åsbrink tillhör den kategori "socialdemokrater" som säljer sina tjänster till den som frågar och samtidigt gläntar på plånboken. Hur han sen kan få ihop det hela hemma vid frukostbordet, säger väl en hel del även om hans fru, kantänka.

  SvaraRadera
 3. @ adrian: nja, i meningen "allt är politiskt" i så fall. Hade det varit en "riktig" politisk post hade borgarna bytt direkt efter valet.

  @ kalle kex: "guilt by association" kallas det. Lätt att slänga ur sig i en bloggkommentar, men ojuste som argument. Det går utmärkt att kritisera Åsbrink utan personliga rallarsvingar.

  SvaraRadera
 4. och då kanske du tycker att Göran Perssons roll som konsult åt JKL också är lite märkligt?

  SvaraRadera
 5. @ anonym: ja.
  jfr http://biospolitikos.blogspot.com/2007/12/sbrink-revisited.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes