Dränggäng-test

Har du märkt att folk runtomkring ser besvärade och nervösa ut när ditt gäng är i närheten? Slutar era utekvällar ofta med bråk, gräl, misshandel eller bad vibes i största allmänhet? Då kanske ditt gäng är ett dränggäng. Gör ett dränggäng-test och ta reda på hur det ligger till!

1. Samtal i mitt gäng förs med en bullrande och aggressiv ton (av gruppmedlemmarna kallad "rå men hjärtlig"). Detta är ett sätt att stärka en avindividualiserande inre sammanhållning och samtidigt avgränsa sig utåt, mot andra grupper eller personer.

2. Skämten i mitt gäng har enkel uppbyggnad och innehåller alltid någon vulgär ingrediens av kroppslig natur (sexuell, fekal etc). Även detta handlar om att stärka en avindividualiserande inre sammanhållning och avgränsa sig utåt, samt att markera avstånd mot externa konventioner och moralregler.

3. Inre spänningar och osäkerhet i mitt gäng avleds i återkommande fysiska attacker på omvärlden (hållplatser, lyktstolpar, människor).

4. Psykologiskt formas mitt gäng kring en idé om homogenitet i något avseende (vanligtvis kön, sexualitet och/eller etnicitet) som sedan kontrasteras mot personer med avvikande egenskaper (kön, sexualitet och/eller etnicitet mm). Dessa gruppexterna personer benämns sedan med diverse nedsättande termer, återigen för att förstärka gruppens avindividualiserande inre sammanhållning.

Om inget av påstående 1-4 stämmer in på ditt gäng kan du andas ut, ditt gäng är förmodligen inte ett dränggäng. Grattis!

Om något av påstående 1-4 stämmer in på ditt gäng är det nog tyvärr så att ditt gäng är ett dränggäng. Det spelar ingen roll vilka kläder ni har eller vilken musik ni lyssnar på: drängar är drängar om än i cheap mondays. Så vad kan du göra? Tja, det finns egentligen bara två alternativ. Antingen lierar du dig med någon annan hyfsat vettig person i gänget och försöker förändra gruppens sociopatiska beteende eller så överger du det där sunkiga dränggänget och blir kompis med trevliga människor istället. Lycka till!

Läs också Snuskdiskursen

andra bloggar, om: , , , .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes