Yimby 4 lifeGillar du levande stadsmiljö, kvarterstad med blandning av bostäder, kontor, butiker, resturanger etc? Tycker du att det är kul med variation, att husen på gatan har olika stil, höjd, färg etc? Vill du att staden du bor i ska utvecklas och växa, att nya människor ska flytta in och att nya, roliga saker ska hända? Då är du en yimby och borde omgående gå med i yimby.se, ett politiskt obundet nätverk som försöker rädda svensk stadsplanering ur den tröstlösa funkisgrop man grävt ner sig i. Yimby är tveklöst det bästa som hänt svensk stadsplanering på mycket, mycket länge. Big up!

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

 1. Och nu finns det lite banners också!
  http://yimby.se/banners/

  Fast jag måste fixa en "höjdare" med...

  SvaraRadera
 2. Kanske dags för ett Yimby GBG?

  SvaraRadera
 3. Gillar du osaklig debatt och framförallt skyskrapor så är yimby nått för dig!

  SvaraRadera
 4. "Gillar du osaklig debatt och framförallt skyskrapor så är yimby nått för dig!"

  ... sa skribenten som inte ville uppge sitt namn eller komma med några argument...

  SvaraRadera
 5. @ viktor: Det är det.

  @ anonym: Det var ju ett sakligt inlägg...

  SvaraRadera
 6. Yimby GBG är en bra tanke. Någon skrev nån stans att det bästa är att skriva till byggbolagen och fråga varför dom bygger punkt- och skivhus istället för riktiga slutna kvarter. Det skulle få dom att bli lite oroliga. Ju fler som gör det desto troligare att dom inte fortsätter att bara skissa på sådana typer av byggnader.

  SvaraRadera
 7. @ mhean: jag håller med dig om GBG. Och all form av opinionsbildning är bra. Men jag tror nog byggbolagen vet vad de gör, om inte annat vet deras revisorer det. Om någon har en pölsafabrik och ingen annan får/kan producera mat, finns ingen anledning att börja producera god, varierad (och billig) mat. De skulle bara höja priset på pölsa.

  SvaraRadera
 8. "@ mhean: jag håller med dig om GBG. Och all form av opinionsbildning är bra. Men jag tror nog byggbolagen vet vad de gör, om inte annat vet deras revisorer det. Om någon har en pölsafabrik och ingen annan får/kan producera mat, finns ingen anledning att börja producera god, varierad (och billig) mat. De skulle bara höja priset på pölsa."

  Jo jag ser din poäng Johannes men faktum borde vara att ju fler som efterfrågar något desto troligare är det att detta börjar tillverkas eller?

  SvaraRadera
 9. @mhean: jag hoppas verkligen att du har rätt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes