Borgerlig arbetsförmedling

Det har varit lätt att hålla med borgarnas envetna kritik av nepotistiska tillsättningar under det senaste decenniet. Kompetens ska gå före kontakter. Extern utvärdering av kandidater är bra. Men om listan bara innehåller ett namn spelar det ju mindre roll hur "oberoende" utvärderingen är.

Lustigt nog försvarar sig pressekreteraren med att enmanslistan gjordes långt innan Odenberg hoppat av regeringen. Hmm, kanske var det någon som i förväg kände på sig att försvarsministern skulle behöva ett nytt jobb...

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer

 1. Du är inte insatt.

  Det fanns från början 3 namn aktuella för jobbet.
  2 hoppade av.

  I alla fall bättre än under sossetiden då Persson satt på kammaren och delade ut jobb till sina sossekompisar.

  Nu har kandidater tagits fram på departementet enligt en kravprofil.
  Bäste man fick jobbet.

  SvaraRadera
 2. Hörde Reinfeldt på radion (så jag kan inte återge det) göra bort sig när han pressades av en reporter genom att ett ett drygt och märkbart irriterat cirkelargument som svar. Oavsett om statsministern haft något med saken att göra överhuvudtaget är han märkbart irriterad över det hela.

  vad är det man brukar säga? Det är ensamt på toppen. Tur för oss vanliga människor som får mysa ihop vårt CV med 150 andra när vi söker ett arbete.

  SvaraRadera
 3. @ anonym: Är det du Schlingmann? Du har nog bättre koll än jag. Vi vanliga människor får gå på vad medierna rapporterar. Jag citerar SvD: "Men den externa konsulten Per Brolin säger till Sveriges Radios Ekoredaktion att han bara bedömde en kandidat - som regeringskansliet valt ut utan hans medverkan.

  - Jag tog betalt för bedömning av en kandidat, säger Brolin.

  Kandidaten var Mikael Odenberg. Näringsdepartementet som skötte rekryteringen ska dock först ha gett Brolin två namn för tjänsten. Men ett föll bort eftersom denna person inte var intresserad."

  SvaraRadera
 4. @ kropotkin: Ja, det var lite pinsamt att höra. "Det är ingen idé att leka med ord när det gäller mig". Vad hände med mys-Fredrik? Till slut fick en assistent köra "good cop-bad cop" och rädda honom. Men de glömde att någon måste spela good cop för att det ska funka.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes