I am rubber - you are glue

12 läkare och barnmorskor går idag ut på DN Debatt och säger att färre sexpartners är bättre än kondomanvändning för att minska smittspridning.
Debattörerna (varav många av någon anledning kommer från Jönköping) har naturligtvis rätt - har man inte sex så blir man inte smittad.

Problemet är naturligtvis, som alltid, att folk ju har sex alldeles oavsett hur olämpligt vissa tycker att det är. När får vi se en debattartikel som varnar för överdriven reklam för bilbälten - det är ju bättre om man inte åker bil. Eller cykelhjälm. Är det inte lite mycket tjat om det? Kan inte ungdomarna sluta cykla istället? Könssjukdomar är en följd av något mycket bra, hälsosamt och trevligt, nämligen att folk har sex. Vad är egentligen problemet - att folk har sex eller att de inte skyddar sig?

Annat läsvärt: Anna Ardin skriver också om DN Debatt, Anders Svensson skriver om att ta debatten med SD (en del håller jag dock inte med om, gissa vad?). YimbyGBG skriver om Norra Guldheden.

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

 1. Du gör det för lätt för dig, sexualmönstren har onekligen förändrats ganska kraftigt de senaste årtiondena.

  Hade varit intressant att veta hur smittspridningen sett ut om hälften av kondompropagandepengarna istället hade använts till föra en bredare diskussion om att ta ansvar för sitt sexliv.

  SvaraRadera
 2. @ mattias: Ja, det hade varit intressant att veta. Eller om man satsat ännu mer på "kondompropaganda".

  Alldeles oavsett - att använda kondom är att ta ansvar för sitt sexliv.

  SvaraRadera
 3. "Anders Svensson skriver om att ta debatten med SD (en del håller jag dock inte med om, gissa vad?)"

  Ingen aning. Vad?

  SvaraRadera
 4. @ tobias: Förlåt, det var lite internt. Jag är ju sosse, så att s skulle vara nyliberalt håller jag föga överraskande inte med om. Hans kritik av "ta debatten"-retoriken (bl.a. hos s) skriver jag däremot under på.
  jfr: http://biospolitikos.blogspot.com/2007/05/nationalismen-inom-oss.html

  SvaraRadera
 5. Ja, det är för mycket tjat om allting. Istället för att förbättra körkortsutbildningen tjatar man om fartkameror. Ingen bör få sitt körkort om den visar tendens till att köra för fort eller ha en liberal inställning till alkohol i samband med bilkörning men det slussas ut körkort alltför lätt.Istället för att lära barn cykla ordentligt och återinföra trafikundervisningen och cykelskolor, så tjatar man om cykelhjälmar. etc. Nu är det kondomerna tid.

  SvaraRadera
 6. Du har helt rätt förstås, och jag tycker inte att du gör det för lätt för dig.

  Därmed inte sagt att inte mer och fler aspekter behövs diskuteras. Om vi kunde slippa ABC och avhållsamhetstrams skulle jag dock vara rätt tacksam... (men den önskan lär knappast hörsammas)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes