Könskrigets första offer...

Det verkar som om vissa reaktionära element inlett sitt eget lilla gerillakönskrig. Feminism verkar fortfarande vara en het potatis 2008. Det är ju lite löjligt men samtidigt förståeligt eftersom vi fortfarande lever i ett samhälle som behärskas av förtryckande föreställningar om kön. Det handlar inte om ett kvinnoförtryck, utan om ett människoförtryck. Vi grupperas och påtvingas handlingsmönster och beteenden baserat på sociala fantasier om könens egenskaper.

Det är alltså inte feministerna som står för "mansförtrycket", utan den patriarkala ordning som tvingar in såväl män som kvinnor i generaliserade roller och stympar våra emotionella register. Som gör det så svårt för oss att ens försöka kommunicera autentiskt med varandra.

andra bloggar, om: , , ,

Kommentarer

 1. Bra artikel av Gunnila Masreliez-Steen! Tack för att du lyfte fram den och även betonar just det människoförtryck vi alla utsätts för.

  /beany

  SvaraRadera
 2. och eftersom det är den patriarkiska ordningen fel... betyder det att det är männens fel eller människornas fel?

  SvaraRadera
 3. Det är väl snarare så att alla mönster UTOM den äldre applåderas av dessa feminister. Om man väljer just den har man blivit 'förtryckt'. Väljer man något annat är man 'proggressiv'. Ska man skratta eller gråta åt dumheterna?

  SvaraRadera
 4. @ beany: tack själv!

  @ anonym: det är svårt att fördela skuld när det gäller sociala strukturer, och ganska onödigt. Det viktiga är att förändra dem.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En statlig enhetsskola

Kvarteret som sprängdes